Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON)’nin Tarım ve Hayvancılık Sektör Başkanı 
Muhammet Nezif Emek, tarımsal desteklerin artırılarak üretimde sürdürülebilirliğin sağlanabileceğini belirtti.

Emek, yaptığı açıklamada, Covid-19 pandemisi sonrası üretimde yaşanan aksaklıkların gıda fiyatlarını arttırdığını kaydetti.  Sonrasında gelişen Rusya-Ukrayna savaşının ise tahıl fiyatlarını bir kez daha vurmasının küresel gıda fiyatlarındaki yükselişi tavan yaptığını belirtti. 
Emek, dünya nüfusunun günden güne arttığını ve uluslararası örgütlerin tahminlerine göre 1 milyar insanın açlık tehdidi altında olduğunu söyledi. Açıklamalarına "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destekler de üreticinin yüzünü güldürmüştür." şeklinde devam ederek,
 
"Dünyanın böylesine sıkıntılı süreçlerden geçtiği bir dönemde Türkiye, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak adına çok önemli adımlar atıyor. Bu yıl TMO tarafından ürün alımında 2021'e göre enflasyon oranının üzerinde artışlar yapılarak çiftçilerimize destek olmak ve tarımsal üretimin devamlılığı amaçlanmıştır. Ürün alımında uygulanan artış oranı ton başına buğdayda yüzde 231, arpada yüzde 254,3 olmuştur. Mısırda da yüzleri güldüren bir fiyat açıklanmıştır. Fındıkta yüzde 100, kuru üzümde ise yüzde 107,7 artış sağlanmıştır. Son olarak dün Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destekler de üreticinin yüzünü güldürmüştür. Yılbaşından bu yana üretimin devam etmesi yönündeki çağrılar ve tarımsal desteklerin artırılması üretimde sürdürülebilirliği sağlayacak." ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: AA



sosyal medya paylaş kodları eklenecek

Konu Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin İletişime Geçiniz