Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) İmalat Sanayi Destek Programı ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Destek Programını başlattı.  İki programa toplam 60 milyon TL tutarında Faizsiz Kredi Desteği verilecek.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, İmalat Sanayi Destek Programı (Mikro ve Küçük İşletmeler) ile Düzey 2 Bölgesi’nde yer alan imalat sanayi işletmelerinin rekabet edebilirliğini ve yenilikçiliğini arttırmayı hedefliyor. 

İmalat Sanayi Destek Programı kapsamında,
Toplamda 50.000.000 TL bütçesi bulunan programa son başvuru tarihi 20 Ocak 2023 olarak belirlendi. Programda asgari destek tutarı 200 bin TL, azami tutar ise 3 milyon TL’dir. 
Faizsiz Kredi Desteği ’ne başvuracak mikro işletmelerin proje teklifleri aşağıda verilen önceliklere göre değerlendirilecek, 
•    İşletmelerin imalat, tasarım, test, pazarlama kapasite ve yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamak,
•     İşletmelerin ihracat ve ithal ikame üretim kapasite ve yeteneklerini artırmak.
.
Ekoturizmin Geliştirilmesi Destek Programıyla 
BAKA’nın, kendi bölgesinde bulunan kıyı şeridine sıkışmış olan turizm faaliyetlerinin tüm bölgeye yaygınlaştırılması ve faaliyete geçirilmesine yönelik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve çevreye duyarlı turizm modelinin bölgede yayılmasını hedefliyor. 
Toplamda 10.000.000 TL bütçesi bulunan programa da son başvuru tarihi 20 Ocak 2023 olarak belirlendi. Programın asgari destek tutarı 200 bin TL, azami tutar ise 3 milyon TL tutarındadır. 
Bu faizsiz kredi desteği programının öncelikleri şunlardır,
•    Bölgede ekoturizm yatırımlarını ve faaliyetlerini yaygınlaştırmak,
•    Spor turizmine yönelik yatırımları çeşitlendirmek,
•    Turistik faaliyetlerden kaynaklanan atıkların yönetimine yönelik yatırımları artırmak.
Faizsiz Kredi Desteği ’ne başvuracak KOBİ’lerin proje teklifleri yukarıda verilen önceliklere göre değerlendirilecek.
Başvuru yapmak isteyenler, proje başvurularını Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden elektronik olarak 20 Ocak 2023 tarihi saat 23.59’a kadar gerçekleştirebilecek.

 

KAYNAK: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 



sosyal medya paylaş kodları eklenecek

Konu Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin İletişime Geçiniz