7 YILLIK BİRİKMİŞ TEŞVİKLERİN ALINMASI Ve beklenen kanun dün (27.03.2018) tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Her yıl çıkarılan yeni yeni istihdam teşvikleri  mevzuatımız nedeni ile, bu desteklerden profesyonel uzmanlar olmaksızın işverenlerin gereği gibi yararlanmaları neredeyse imkansız gibi. Konunun uzmanı profesyonelleri istihdam edebilen veya danışmanlık desteği alabilen büyük ölçekli işyerleri teşviklerden yüksek oranda faydalanabilirken, küçük ve orta ölçekli işyerleri bu konuda dezavantajlılar. İşte bir anlamda haksız rekabete yol açan bu durum, Torba Kanunla bir defalığına getirilen geriye dönük teşvik ödemesi uygulamasıyla bir ölçüde gideriliyor.

Torba Kanunun 70. maddesi ile getirilen düzenleme, geriye dönük teşvik iadelerini çözüme kavuşturuyor.

Düzenlemenin özeti şöyle;

* Bundan sonra geriye dönük olarak teşvikten yararlanmak isteyen işverenler, en fazla geçmiş altı ay için talepte bulunabilecek.

* 30.Nisan.2018 tarihine kadar, sadece bir defalığına, altı ay sınırı olmaksızın işverenler geriye dönük 2011yılından bugüne kadar,  yararlanamadığı teşvikleri isteyebilecekler.

* Bu kapsamda işverenin hak ettiği halde yararlanamadığı teşvikler, 2019/Ocak ayı itibariyle mahsup yoluyla ödenecek.

* Bugüne kadar geriye dönük teşvik iadesi için dava açmış olan işverenlerin davaları kendiliğinden sona erecek ve bunların teşvik ödemeleri de yine aynı usulle ödenecek.

Kısacası, Torba Kanun yürürlüğe girdikten sonra bir aylık başvuru süresinde gerekli hazırlığı yapmış olarak başvuran işverenler, geçmiş yıllarda yararlanmadığı SGK prim teşviklerinin tamamını geri alabilecek. Personel sayısı, sektör ve bölgeye bağlı olarak bu rakamlar işyeri bazında milyonlarca lirayı bulabilecek.

Fakat sürenin oldukça kısa tutulduğunu dikkate alırsak, işverenlerin bir an önce hazırlıklara başlamalarında fayda görüyoruz. Zira sadece bir defalığına tanınan bu haktan bir daha yararlanılamayacak.

Süre sadece bir ay!!!



sosyal medya paylaş kodları eklenecek

Konu Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin İletişime Geçiniz