Düve Alım Desteği Uygulaması Bakanlığımız, Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2017/32) 26.08.2017 tarih ve 30166 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Tebliğe göre; Bakanlığımızca yetiştirici bölgesi olarak belirlenmiş illerden olan İlimizde de “Düve Alım Desteği” uygulanacaktır. TÜRKVET’e kayıtlı işletmesi olan yetiştiricilerimize, Bakanlığımızca belirlenecek teknik ve sağlık şartlarına uygun olarak, kombine ve etçi ırk damızlıklarda en az 20 en fazla 200 baş düve alımları karşılığında düve alım bedelinin % 30’u (Desteklemeye esas damızlık düve alım bedeli gebelerde 8.500 TL/baş, 8-13 aylık boş dişi sığırlarda 5.000 TL/baş olarak Bakanlığımızca belirlenmiştir.) oranında hibe verilecektir.

Başvuru tarihi Bakanlığımızca, 11.09.2017-10.10.2017 tarih aralığı olarak belirlenmiştir. Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimiz; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesine bizzat başvuracaktır.

18 yaşından büyük, TÜRKVET’e kayıtlı işletmesi olan, İşletme kapasitesi ile talep ettiği hayvan sayısı uyumlu olan yetiştiriciler desteklemeden yararlanabilecek olup Devlet memurları, Kamu işçileri veya üniversitelerde görevli öğretim elemanları desteklemeden yararlanamayacaktır.

Konuyla ilgili olarak İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüklerine veya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize başvurmak suretiyle detaylı bilgi edinilebileceği gibi Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü web sayfasından da bilgi edinilebilir.

Yetiştirici bölgesi olarak belirlenen Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat illerinde ve Bakanlıkça belirlenecek mera, iklim yapısı, yetiştirici kültürü uygun diğer illerde TÜRKVET’e kayıtlı sığır işletmesi olan yetiştiricilere, en az 20 baş, en çok 200 baş düve alım bedelinin %30’unun hibe olarak verilmesi konusunda açıklayıcı bilgileri kapsamaktadır.

Desteklemeye esas, düvelerin birim fiyatları merkez proje değerlendirme komisyonunca her yıl belirlenir.

2017 yılı için desteklemeye esas damızlık gebe düve (etçi ve kombine ırklar) birim fiyatı 8.500 TL/baş’dır.
2017 yılı için desteklemeye esas 8-13 aylık damızlık boş dişi sığırların (etçi ve kombine ırklar) birim fiyatı 5.000 TL/baş’dır.



sosyal medya paylaş kodları eklenecek

Konu Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin İletişime Geçiniz