Resmi Gazete'de bugün  Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımlandı.


Tebliğ’in 27. maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “Kanunun 238. maddesi uyarınca para cezası uygular” ibaresi  “Kanunun 241.  maddesinin altıncı fıkrasının (e) bendi uyarınca işlem yapılır.” şeklinde değiştirildi.

Böylelikle Tebliğin yeni hali
 “Taşıtın Gümrük gözetimine bırakılmadan ilgilinin yurtdışına çıkışı durumunda Gümrük Kanunu’nun 238. maddesi yerine 241. maddesinin 6. fıkrasının e bendi uyarıca Usulsüzlük Cezası olarak belirlenen tutarın 6 katı oranında para cezası uygulanacak. “  şeklinde oldu. 

27. maddenin birinci fıkrasındaki değişiklik ise şu şekilde değiştirildi.
Eski hali:
“Taşıtın gümrük gözetimine bırakılmadan ilgilinin yurtdışına geçici olarak çıkışına, taşıtın başkası tarafından kullanılmayacağına ilişkin iki nüsha düzenlenen ve bir örneği ilgiliye verilen ek-7'deki taahhütnamenin alınması ve gümrük idaresince uygun bulunması halinde izin verilir. Yapılan bu işlem 1 No.lu Taşıt Takip Programının Taşıtsız Çıkışlar  bölümüne kaydedilir.”

Yeni Hali
“Taşıtın gümrük gözetimine bırakılmadan ilgilinin yurtdışına geçici olarak çıkışına, taşıtın başkası tarafından kullanılmayacağına ilişkin iki nüsha düzenlenen ve bir örneği ilgiliye verilen ek-7’deki taahhütnamenin alınması halinde izin verilir. Yapılan bu işlem 1 No.lu Taşıt Takip Programının “Taşıtsız Çıkışlar” bölümüne kaydedilir. Bu taahhütname elektronik olarak da verilebilir.”

Taşıtın gümrük gözetimine bırakılmadan ilgilinin yurtdışına geçici olarak çıkışına, taşıtın başkası tarafından kullanılmayacağına ilişkin düzenlemede istenen iki nüsha düzenlenen ve bir örneği ilgiliye verilen ek-7’deki taahhütnamenin alınmasının elektronik ortamda yapılmasının önü açıldı.

 

Kaynak: www.gumruktv.com.tr
 



sosyal medya paylaş kodları eklenecek

Konu Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin İletişime Geçiniz