İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 2022 yılının ilk on ayında 9 milyar 300 milyon dolar tutarında ihracat yaparak, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, yüzde 22,1 oranında ihracat artışı yakaladı. İİB bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliğine üye, farklı şehirlerde faaliyet gösteren 20 binin üstündeki firmalar ile ülke ihracatındaki payı yüzde 5 oldu.

İstanbul İhracatçı Birlikleri, yılın ilk on ayında, değer bazında en fazla ihracatı 742,4 milyon dolar ile Irak'a gerçekleştirdi, Irak'ın ardından Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Almanya, Birleşik Krallık ve Norveç'e ihracat yapıldığı kaydedildi. Ülke grupları baz alındığında ise İİB' nin en fazla ihracat yaptığı bölge, 1 milyar 935 milyon dolar ile Ortadoğu ülkeleri oldu.  Ortadoğu ülkelerine yapılan ihracat, yılın ilk on ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41,2 oranında arttı.

İİB bünyesindeki birlikler ayrıca Ekim ayında, dünyanın önde gelen gıda fuarlarından Sial Paris 2022'ye info stantları ile katıldı. İİB koordinatörlüğündeki fuarda Türkiye milli katılım standı düzenlendi. Tadım etkinlikleri yapıldı.  Ayrıca Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri birlikleri ise Warsaw Home Furniture Fuarı'na katılarak, sektörün tanıtımını gerçekleştirdi. 

İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Müjdat Sezer, İstanbul İhracatçıları olarak yılın ilk on ayında, 2021 yılının aynı dönemine kıyasla ihracat artışı gerçekleştirdikleri kaydetti. 
Sezer ayrıca, İİB’nin diğer genel sekreterlikler arasında ihracatını en yüksek oranlı artıran üçüncü genel sekreterlik olduğunu ifade ederek 2022'nin bitmesine 2 ay kala, yılı ihracat artışı ile kapatacaklarını öngördüklerini belirtti. 

Kaynak: İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği

 



sosyal medya paylaş kodları eklenecek

Konu Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin İletişime Geçiniz